CREMATORIUM CORMEILLES-EN-PARISIS
Generys is een nieuwe, innovatieve speler in de Franse uitvaartsector. De groep focust op innovatie en totaalbeleving en haalde al minstens drie licenties binnen voor het bouwen en uitbaten van nieuwe crematoria in Frankrijk. Het crematorium van Cormeilles-en-Parisis, in de rand van Parijs, is hun eerste, indrukwekkende, realisatie. Generys kiest APEX als vaste audiovisuele partner en onderscheidt zich met de E-Funeral software van andere spelers op de Franse markt.

Draadloze centrale sturing via LIVIAU

Om het audiovisuele gedeelte in goede banen te leiden, kan Generys rekenen op APEX. In het crematorium van Cormeilles-en-Parisis werd elke ceremoniezaal uitgerust met een draadloos aanstuurbaar LIVIAU systeem. Alle LIVIAUs zijn aangesloten op één centraal netwerk waardoor ze ook met elkaar kunnen communiceren. Dat is handig voor wanneer er tijdens grote plechtigheden verschillende zalen moeten samenwerken.

Om het alle nabestaanden en bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken, is het crematorium modulair ingedeeld. De set-up kan dus veranderen naargelang de dienst. De spreekgestoelten moesten bijgevolg ook volledig mobiel zijn. We voorzagen daarom elke spreekstoel van een draadloze tablet en een draadloze pupiter microfoon. De medewerkers van het crematorium bedienen hun volledige audiovisuele installatie draadloos, via de LIVIAU-software. Via één simpele interface stuurt men alle audiovisuele elementen in de ruimte aan. Zo dimt men makkelijk de verlichting, bedient men automatisch de elektrische gordijnen en wordt ook de projectie automatisch ingeschakeld bij het starten van de plechtigheid.

E-Funeral: een primeur in Frankrijk

Het crematorium van Parisis-en-Cormeilles werkt voor de aanmaak van haar afscheidsfilms en herinneringsvideo’s met de APEX E-Funeral software. De reacties van de families en nabestaanden zijn unaniem positief. Dit soort impactvolle afscheidsvideo’s is dan ook een primeur in Frankrijk. “Tot voor kort werd er enkel gewerkt met statische powerpoints. Dankzij deze E-Funeral video’s spreken de beelden veel meer en word je meegenomen in de totaalbeleving die we hier heel bewust proberen te creëren.”, aldus de directeur Nicolas Goossens. In het E-Funeral platform van Parisis-en-Cormeilles kunnen de nabestaanden ook zelf inloggen om foto’s en muziek te uploaden. Zo wordt al het audiovisuele materiaal op één plek opgeslagen. “Dat scheelt de medewerkers heel wat administratie.”.